De ergotherapeuten van Adapt zijn deskundig in...

Behandelen

Het opnieuw leren van vaardigheden ls wassen, aankleden, toiletgang, ten en drinken en huishoudelijke aktiviteiten. Het leren gebruiken van een aangedane arm, na bijvoorbeeld een beroerte of ongeval, in alledaagse situaties. Het éénhandig leren uitvoeren van dagelijkse handelingen. Het leren maken van transfers (overstappen van rolstoel naar stoel, toilet, bed en vice versa).

Hulpmiddelen/aanpassingen

Het informatie verstrekken over de diverse mogelijkheden
en het adviseren van de juiste hulpmiddelen in een specifi eke situatie. Het beoordelen van de mogelijkheden van (woning) aanpassingen en het opstellen van een individueel advies. Het leren gebruiken van hulpmiddelen, zoals rolstoel (binnen/buiten, elektrisch), tillift, stoel met trippelfunctie, sta-op-stoel, aangepast bestek, communicatiemiddelen. Het naar aanleiding van het opgestelde advies aanvragen van vergoeding van hulpmiddelen en aanpassingen bij gemeente en zorgverzekeraars.

Voorlichting/instructie

Het informeren van zorgverleners om de cliënt heen, bijvoorbeeld huisartsen, fysiotherapeuten, wijkverpleegkundigen en verzorgenden. Het geven van voorlichting en instruktie aan mensen in de direkte omgeving van de cliënt. Het opstellen van een preventief advies, om herhaling of verergering te voorkomen.